• Pedikura

Pedikura je kozmetički tretman njege stopala. Sam pojam je nastao od latinskih riječi pes-stopalo i cure-njega. 
Vrlo je važno održavati higijenu stopala u svakodnevnom životu. Oni koji se ne usuđuju na radikalne tretmane u kućnoj njezi, najbolje je da se obrate stručnjacima u salonima koji će posao obaviti na Vaše zadovoljstvo. Stopala i nokti će Vam izgledati lijepo i njegovano, a tretman ima i veliki utjecaj na cjelokupno držanje i dobrobit Vašeg tijela jer samo zadebljanja kože mogu biti jako neugodna pojava..

Sam tretman počinje namakanjem stopala u tople biljne kupke ili kupke obogaćene eteričnim uljima (npr. ulje čajevca - djeluje antiseptički ili mineralima - morska so) Zatim se odstrane zadebljanja koja vrše pritisak na završetke nerava te mogu uzrokovati bolna taticanja. Nakon toga se odstrane odumrle stanice kože na noktima i na kraju se oblikuju i poliraju nokti. Tretman završite francuskim načinom lakiranja ili za malo smjelije - tamnim ili intenzivnijim bojama za ljeto ili čak nail artom.
Terapeut će Vam obično tretman završiti masažom stopala mlakim uljima ili hidratantnim kremama ili čak kremama koje imaju za cilj prevenciju bakterijskih ili gljivičnih oboljenja (ovisno o potrebama). 

Pedikura je tretman koji će Vam bez sumnje priuštiti osjećaj da hodate po oblacima vate, opustiće Vaše tijelo bez obzira koliko napeti bili.

Parafinska kupka za noge: Nakon klasične pedikure možete umočiti Vaša stopala u toplu parafinsku kupku koja će pomoći svim kremama i uljima da penetriraju dublje u kožu i učine je mekom kao bebinu...Sam osjećaj topline opet će Vas opustiti ili u zimskim mjesecima zagrijati do osjećaja ugode. 

Nekoliko korisnih savjeta:

  • Održavajte higijenu stopala i poslije tretmana
  • Povremeno uradite piling Vaših stopala (koristite hidratantne kod normalne i kože sklone znojenju, te hranjive kod suhe kože)
  • Redovito mijenjajte čarape, te se trudite da koristite one od prirodnih materijala
  • Stopala uvijek dobro posušite - nokte i kožu između prstiju također, jer to su mjesta koja su prvo zahvaćena infekcijom, gljivicama (atletsko stopalo)
  • Izbjegavajte neudobnu obuću, a ako baš i jeste žrtva mode i visokih potpetica odužite se svojim stopalima za bol - redovito radite pedikuru i masaže stopala
  • Iskoristite boravak na plaži, hodajte bosi jer će to poboljšati cirkulaciju, pazeći naravno da pri tome ne ozljedite Vaša stopala