• Make Up

Kada su posebne prilike u životu, svi želimo izgledati najbolje.Često tek na slikama vidimo kako šminkanje ipak nije naša uža specijalnost i da ne bi bilo loše da to prepustimo profesionalcima u ruke ili im se barem obratimo za savjet. 

U Venusu ćemo biti sretni da Vam pomognemo da zablistate na maturskoj večeri, vjenčanju ili bilo kojoj drugoj važnoj prilici!  Naš tim Vam stoji na raspolaganju! Naravno, za jaču šminku, kakva se obično nosi kada su u pitanju svečani trenuci ne bi bilo loše da se barem posavjetujete - šta je u modi (koja boja se nikako ne bi smjela naći na Vašem licu, da li su šljokice u modi i ove sezone i sl.), kako šta iskoristiti.

PERMANENT MAKE UP – TRAJNA ŠMINKA

Danas žene (a često i muškarci) žele da istaknu svoju ljepotu ili da prikriju nedostatke.
Slabe obrve čiji oblik žele da promjene sa godinama starosti obrve postaju sve rijeđe ili nestaju kao i kosa. Pomenute nedostatke korigujemo trajnom šminkom, odgovarajućom bojom tako da se dobije prirodan efekat. Na usnama se mogu korigovati nedostaci tako što ih možemo uvećati ili samo ocrtati bojom tako da se dobije prirodni efekat. Eyeliner se primjenjuje na gornjim i donjim kapcima da bi istakli pogled i učinili ga izražajnijim. Trajanje nije isto na usnama, obrvama, liniji oka ili ožiljcima.
Mikropigmentacija obrva obično traje kraće nego na usnama. Izvučena linija oka traje duže. Koža je ovdje drugačija i duže sačuva pigment. Boja je ovdje tamnija, duže se vidi. Na spoju usana ne stoji dugo kao na kupidovom luku, iako se stavi ista količina pigmenta na oba mjesta.
Na nekim dijelovima derm je tanji, na drugima je deblji, trajanje stoga nije isto.