• Lash lifting - podizanje trepavica

Lash lift je bezbolan keratinski tretman neagresivnog uvijanja i podizanja trepavica koji je osmišljen za sve žene koje ne žele ekstenzije,a žele lijep i zavodljiv pogled. Ovaj tretman sve više dobiva na popularnosti jer je jednostavniji od stavljanja trajnih umjetnih trepavica, jeftiniji i lakši za održavanje, a može jako dobro izgledati, a efekt ovisi o vašim trepavicama.
Lash lift čini upravo to što mu naziv govori – podiže, uvija i daje definiciju vašim trepavicama, koje su u kombinaciji s bojanjem, tamnije i primjetnije.
Rezultat traje od 6-8 tjedana. Ako imate dulje trepavice, čak vam više niti neće biti potrebna maskara.

Priprema za tretman podizanja trepavica

Potrebno je doći čistih trepavica i ne preporučuje se nošenje maskare 24 sata prije kako ne bi bilo ostataka na trepavicama.

Kako izgleda lash-lifting tretman?

Trepavice se prvo očiste i odmaste. Nakon toga se lijepi zaštita na donje trepavice – kako se ne bi one krivo uvile. Na gornji kapak lijepi se silikonski “jastučić” (veličina ovisi o duljini trepavica), te se trepavice  premazuju nježnim ljepilom koje je topivo u vodi i lako se uklanja – kako bi ostale uvijene na jastučiću.
Slijedi proces trajnog uvijanja: na korijen trepavica najprije se nanosi preparat za uvijanje- aktivator, koji se, nakon što odstoji neko vrijeme, uklanja vatenim štapićem. Zatim se stavlja drugi preparat koji fiksira trepavice – koji ponovo mora odstajati. Poslije toga na redu je bojanje kako bi trepavice bile izražajnije (boju se nanosi i na donje trepavice). Boja odstoji još nekoliko minuta pa se očisti te se skida gornji jastučić. Zatim se čiste oči od ostatka ljepila ili boje i nanosi se njegujući preparat za trepavice s keratinom.
Tretman traje oko 45- 60 minuta.

Kako se ponašati nakon tretmana?

Nakon tretmana trepavice se 24 sata ne smiju močiti – izbjegavajte vodu, pranje vodom ili nekim sredstvima za čišćenje lica, saunu i solarij te uvijanje trepavica uvijačem, a ne preporučuje se niti korištenje maskare taj prvi cijeli dan.