• Ekstenzije trepavica

Ekstenzije trepavica nisu nova stvar na tržištu ljepote, i puno je žena koje su pribjegle ovom praktičnom (i najbitnije) dugoročnom rješenju uljepšavanja svog pogleda, no još uvijek postoje mnoge zablude i pitanja, kada su ekstenzije u pitanju.

Često nam se čini kako trepavice nikada ne mogu biti preduge, preguste ili prenaglašene, no korištenje umjetnih trepavica ipak je metoda koju žene koriste TE kod posebnih prilika, ali ne i svakodnevno. Upravo stoga ekstenzije trepavica predstavljaju savršeno rješenje za uvijek uzbudljiv pogled koji će svi primijetiti. 

Ekstenzije su prilagodljive individualnom stilu svake žene, mogu biti dulje, kraće, gušće ili rijeđe, a pogotovo su idealne za aktivni stil života obzirom da im bavljenje sportom, voda ili pak najbanalnije – spavanje, ne predstavljaju nikakvu prepreku. Do nedavno, one su bile tajno oružje slavnih ljepotica iz showbiz industrije, no danas su pristupačne svima.

1. Koja je razlika između umjetnih trepavica i ekstenzija?

Pogrešno je mišljenje da je jedina razlika između ta dva proizvoda njihov vijek trajanja. Iako oba proizvoda imaju isti cilj (punoća trepavica), kada se usporedi rezultat, ekstenzije uvijek pobjeđuju jer djeluju prirodno i ljepše. Za razliku od umjetnih trepavica koje uglavnom dolaze u obliku ljepljive trake koja se pričvršćuje uz sam korijen prirodnih trepavica, ekstenzije se lijepe pojedinačno, dakle jedna po jedna, na svaku od vaših prirodnih trepavica. 

Umjetne trepavice su teške i mnoge ih žene zbog toga nevoljko nose. Ekstenzije ne predstavljaju nikakav teret na kapke, ugodne su za nošenje. Umjetne trepavice traju maksimalno tjedan dana i to ako stvarno jako pazite. Za razliku od ekstenzija, s njima se ne možete kupati, vježbati, morate paziti kako spavate. Ekstenzije traju koliko i prirodne trepavice, a to može biti 30 do 60 dana.

2. Koliko je vijek trajanja ekstenzija?

Upravo toliko. Životni vijek prirodnih trepavica je 30-60 dana, varira od osobe do osobe, i sukladno tome je potrebno doći na nadogradnju trepavica. 

3. Da li je ugradnja trepavica bolna?

Ne, apsolutno je bezbolna. Prva ugradnja traje 1-2 sata (nadogradnja kraće), i za to vrijeme se možete lijepo odmoriti. 

4. Da li je ljepilo kojim se ugrađuju ekstenzije opasno za oči?

Ne, riječ je o medicinskom, antialergijskom ljepilu koje je sasvim sigurno, čak i kod osoba koje imaju osjetljive oči.

5. Mogu li se ekstenzije ugraditi vlastoručno?

Nikako. Ne postoje ekstenzije za ‘kućnu uporabu’. Ugradnju vrše isključivo trenirane profesionalne osobe u kozmetičkim salonima.

6. Smije li se na ekstenzije nanositi maskara i da li se na oči može nanositi ostatak šminke?

Iako osoba koje ugrade ekstenzije maskara zapravo više nije potrebna, jer oči izgledati prekrasno 24 sata na dan, ukoliko netko baš želi koristiti maskaru neka pazi da ona nije vodootporna i neka je nanosi isključivo na vrhove trepavica. Ostatak make-upa se uobičajeno nanosi, jedino je bitno da se kod skidanja šminke ne koriste preparati koji sadrže aldehide, propilen glikol i sredstva na bazi uree, jer otapaju ljepilo. Ne smije se koristiti uvijač za trepavice.

7. Da li osobe koje nose leće mogu nositi ekstenzije trepavica?

Apsolutno.

8. Kako se održavaju ekstenzije?

Jako je bitno da ekstenzije ne dolaze u kontakt s vodom 12 sata nakon ugradnje, kako bi se ljepilo kompletno posušilo. Iz istog razloga ne preporučuje se predug boravak u saunama. Nema posebnih uputa za njihovu njegu, osim da se ne trljaju agresivno. Nakon 30 dana, kada prirodne trepavice počnu otpadati, s njima otpadaju i ekstenzije te valja doći na nadogradnju.

9. Da li ugradnja ekstenzija oštećuje prirodne trepavice?

Ovo je jedna od najvećih predrasuda i bojazan, zbog koje se mnoge žene teško odlučuju za ovaj postupak. Ekstenzije ni na koji način ne oštećuju prirodne trepavice, i jednom kada se osoba odluči da prestane s nadogradnjama, prirodne trepavice nisu ništa kraće nego što su bile prije prve ugradnje. Doduše, ekstenzije su toliko prekrasan dodatak i nije se teško naviknuti na njih.

Mnoge se žene nakon njihove ugradnje smatraju preporođenima (prestaju koristiti maskaru, a njihove su trepavice kontinuirano glamurozne), no jednom nakon prestanka nošenja ekstenzija, upravo zbog te navike, može se činiti kao da su prirodne trepavice kraće nego prije. No, nisu.